Waarom de Veluwe zo bijzonder is

De Veluwe is een bijzonder gebied.

Bijzonder. Dit prachtige natuurgebied is zo een 150.000 jaar geleden ontstaan. De bossen, heidevelden, vennen, schaapskuddes en prachtige herenboerderijen, maken een vakantie op de Veluwe tot een geweldige ervaring. Een vakantie met hond op de Veluwe, is één groot avontuur. Er zijn vele vakantiehuisjes te huur die aan de rand van de bossen of heidevelden liggen. En er zijn ook veel Natuurhuisjes te huur.

europarcs met hond banner

Christelijke vakantieparken op de Veluwe

Heb je ooit wel eens van de bijbelbelt gehoord? Dat is een gebied in Nederland waar veel christelijke mensen wonen. De bijbelbelt vind je ook op de Veluwe. Het is mede daarom dat je diverse Christelijke Vakantieparken op de Veluwe aantreft. Op deze parken is de zondagsrust belangrijk en op of rond deze parken vinden op zondag ook kerkdiensten plaats. Als je een vakantie met hond op de Veluwe wilt vieren en op zoek bent naar een vakantiepark met een christelijke identiteit, kijk dan eens naar de mogelijkheden die Familiehuis Nunspeet biedt. Op dit christelijke vakantiepark in de omgeving van Nunspeet en het Veluwemeer vind je bungalows waar honden welkom zijn.

Waarom de Veluwe zo bijzonder is - fietstocht door de Veluwe

roompot in het bos banner

Wolven op de Veluwe

De wolf is terug in Nederland en heeft zich ook op de Veluwe gevestigd. Best wel bijzonder. Er is bewijs gevonden voor een wolven roedel met jonge wolfjes. Deze trekken over een bepaald gedeelte van de Veluwe en eten daar van het wild en de wilde bessen. Volgens deskundigen hoeft een mens niet bang te zijn voor wolven en zeker niet overdag. Toch is het verstandig je hond niet op de Veluwe los te laten lopen. Ook al niet omdat er veel wild op de Veluwe los loopt en Wilde Zwijnen ook niet ongevaarlijk zijn.


Je vakantie op de Veluwe boeken en het coronavirus

Veel mensen wachten met het boeken van hun zomervakantie tot er volledige duidelijkheid over de ontwikkeling van het coronavirus en de mogelijkheden en onmogelijkheden om met de hond op vakantie te gaan. Er zijn veel vragen. Wanneer gaan de faciliteiten op de vakantieparken in Nederland weer open? Kan je binnenkort weer normaal met de trein en ander openbaar vervoer reizen? Kan je straks uit eten in een restaurant? Zijn honden welkom op alle vakantieparken? Hoe werkt de 1,5 meter afstand samenleving straks en hoe vul je dat op je vakantie in? Of je nu een vakantie met hond op de Veluwe, Utrechtse Heuvelrug of in Drenthe wilt boeken.

De tijd leert ons wat te doen

De tijd zal leren wat er op vakantie in Nederland mogelijk is. Het lijkt er echter op dat je gewoon een vakantiehuisje met hond op de Veluwe kunt huren voor de zomervakantie en horeca en parken weer open gaan. Houd de informatie in de gaten die het RIVM ons verstrekt en pas daar je vakantie met hond op de Veluwe op aan. Natuurlijk zijn er veel meert mooie plekken in Nederland. Het is misschien ook een idee om een vakantie met hond op Ameland, Texel of Schiermonnikoog te boeken. Zeker als je “bang bent voor de wolf” een veilig idee!

Luxe vakantiehuis met hond Veluwe - landschap

Hotel met hond op de Veluwe boeken

De meeste mensen boeken voor een vakantie met hond op de Veluwe en huisje waar honden zijn toegestaan. Maar wist je dat er ook mogelijkheden zijn een hotel met hond op de Veluwe te boeken? Met name De Fletcher groep is gespecialiseerd in hotels Gelderland waar honden welkom zijn. Meestal zijn ere per hotelkamer 2 opgevoede honden toegestaan.


landal hondenbungalows banner